Tobă preparate traditionale din carne

Tobă

Toba este un preparat tradițional din bucătăria românească, obținut prin fierberea și apoi tocare fină a diverselor organe de porc, cum ar fi limba, urechile și picioarele. Aceasta este amestecată cu grăsimi, condimente și verdețuri, apoi introdusă într-un recipient și lăsată să se răcească și să se prindă. Tobă are o textură gelatinoasă și o aromă bogată, fiind adesea servită feliată, cu felii de pâine sau murături.

Ingrediente: cap de porc, organe, rasol de porc, sorici, sare, piper, usturoi, gelatina.
Temperatura de depozitare: 2-4 oC
Umiditatea relativa a aerului: 75-80 %
Origine carne: ROMANIA

VALORI NUTRITIONALE in g per 100 g /produs finit:
Glucide: 1,64 (dintre care zaharuri 1,01);
Proteine: 10,04;
Grasimi: 8,31 (dintre care saturate 6,36);
Sare: 0,04;
Valoare energetica: kcal 11,21 ( kj 46, 92).